home

 

MediSoft, het vetvrije ziekenhuis (yoghurt) dieet

register

 

ten

 

 

 

  HET VETVRIJE DIEET
Koos Dirkse heeft begin negentiger jaren met een aantal di?isten een dieet samengesteld, waarin het vet sterk is gereduceerd. Dit dieet wordt wel ziekenhuisdieet of yoghurtdieet genoemd. De resultaten na drie weken zijn verbluffend. Houd je strikt aan het dieet, dan ben je, bij een startgewicht van minimaal 80 kg, na drie weken minimaal 10 kg kwijt. Dat is ruim 12% van het gewicht. Er zijn voorbeelden van personen, die zich (met tussenposes) een half jaar aan het dieet hebben gehouden en circa 25 kg zijn kwijtgeraakt.

AFVALLEN, DAT LUKT MIJ TOCH NIET ...
Veel mensen kampen met overgewicht. De eerste stappen om af te vallen zijn moeilijk. Je ziet je gewicht heel summier dalen, dan weer iets stijgen en je denkt: dat ene kroketje of die hamburger maakt ook niet zoveel meer uit.
Je moet uit die vicieuze cirkel zien te komen. Slaag je erin om enkele kilo's kwijt te raken, dan is de eerste stap gewonnen. Je gaat vanzelf meer bewegen, wordt wat actiever en vindt het op een bepaald moment zonde om die vette hap te nemen of te snoepen. Dan gaat het lukken!

 

DUUR VAN HET DIEET
Het is het beste om het dieet drie weken te volgen. En daarna enkele weken slechts 1 dag per week. Wil je daarna nog meer afvallen, dan kun je gewoon weer de cyclus van drie weken oppakken.

 

DE EERSTE WEEK
Het zou het prettigst zijn als die weegschaal aan het eind van de week enkele kilo's minder aangeeft. Dan is het vol te houden en komt de rest ook wel. Bij dit dieet is de voeding redelijk gevarieerd. Je behoeft geen hocus pocus pillen te gebruiken, die slecht zijn voor de gezondheid en de portemonnaie.
Houdt dit een week lang vol en er is echt drie kilo af. Wel wordt aanbevolen om minimaal twee liter water per dag te drinken, zonder toevoeging.

 

HET WEEKEND
In het weekend kan men gewoon eten. Onder gewoon wordt dan wel verstaan, niet alles van de afgelopen week inhalen bij de snackbar. E? of twee snacks kan geen kwaad.

 

DE VOLGENDE TWEE WEKEN
De twee volgende weken zijn identiek aan de eerste week.

 

Houdt het vol en je leven krijgt een andere wending!